22 Kasım 2014 Cumartesi

Kurulum Sonrası Programlar (21.11.2014)





Hangi Linux sürümünü yüklediğiniz önemli değil. en ufağından en gelişmişine bilgisayarınızda bulunması gereken programlar aşağıdadır. hem onları tanıyalım hemde güncel sürümlerini yükleyelim.


1- Libre Office



LibreOffice, Windows, Macintosh, GNU/Linux ve BSD için güçlü ve ücretsiz bir ofis yazılımıdır. LibreOffice, bir ofis yazılımı olmanın ötesinde sunduğu bileşenlerle, tam anlamıyla bir kişisel üretkenlik takımıdır. LibreOffice’in size sunduğu; Writer (Kelime İşlemci), Calc (Hesap Tablosu), Impress (Sunum), Draw (Çizim), Math (Matematik) ve Base (Veritabanı) uygulamalarının zengin özellikleriyle, bütün belge oluşturma ve veri işleme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. LibreOffice için destek ve belgelendirme ücretsiz olarak; kullanıcı, katkıcı ve geliştiricilerden oluşan geniş, güçlü ve kararlı topluluğumuz tarafından sizlere sunulmaktadır.


2- Thunderbird




Mozilla Thunderbird açık kaynaklı dağıtılan ve Mozilla tasarısının bir türev ürünü olarak geliştirilen e-posta ve haber öbeğiistemcisidir. Mozilla Thunderbird, Mozilla'dan daha ufak boyutlu ve daha hızlı bir istemci ve XUL kullanıcı arabirimi diliyle yazılıyor. Tasarıya Mozilla Firefox'un tek başına bir tarayıcı olarak geliştirilmesi kararı üzerine girişildi. Mozilla Firefox, Mozilla'nın tarama özelliği üzerinde yoğunlaşırken, Thunderbird e-posta ve haber grubu yönetimi özelliği üzerinde yoğunlaşıyor.

Başlangıça Minotaur olarak anılan, daha sonra Mozilla Firefox'un özgün adı olan Phoenix adı altında geliştirilmesi sürdürülen yazılım, ilk başlarda beklenen ilerlemeyi gösteremedi. Zamanla gelen başarılar ve yazılımın adının Mozilla Thunderbird olarak değiştirilmesiyle çalışmalar sürdürüldü.



3- Chrome




Google Chrome ile oyunun kurallarını baştan sona değiştiren Google; çok daha hızlı, çok daha güvenli ve çok daha etkili bir internet deneyimini kullanıcılara sunuyor. Her ne kadar karmaşık birçok teknolojiyi içerisinde barındırıyor olsa da tüm bu gelişmiş ve karışık özellikleri kullanıcılarına oldukça basit ve anlaşılır bir arayüz üzerinde sunarak, kullanıcı deneyimini en üst noktalara çıkaran Google Chrome, sadece bu sayede bile dünya üzerindeki en iyi web tarayıcılarından biri hatta en iyisi olmayı hakediyor.

İlk kez 2008 yılında piyasaya sürülen popüler internet tarayıcısı, aradan geçen zaman içerisinde sürekli olarak kullanıcıların geri dönüşleri doğrultusunda Google tarafından geliştirilmeye devam ederek, şu an sahip olduğu en mükemmel haline getirildi. Sürekli olarak kullanıcılara en iyi internet deneyimini yaşatmayı hedefleyen tarayıcının, bu konuda oldukça başarılı olduğunun en büyük kanıtıysa son yıllarda tarayıcı pazarını domine etmiş olması olarak gösterilebilir.



4- TeamViewer



TeamViewer ile internet üzerinden herhangi iki bilgisayar arasında bağlantı oluşturup, yönetim işlemi yapabilirsiniz. TeamViewer kullanabilmek için sadece iki tarafın da yazılımı kurması yeterli. Sonra kolaylıkla ve herhangi bir firewall vb. ayar yapmadan kolaylıkla karşı bilgisayara ve masaüstüne bağlanabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder